VILTWERKPLAATS GIETEN


Een plek waar gespeeld wordt met wol en andere vezels, met kleuren en met texturen. Textiel als ambacht, als kunst en als verbinder. Viltwerkplaats van Jannetje Kolijn.

Voor cursussen en workshops, zie het programma.

zondag 9 februari 2014

Theemuts


De theemuts, ik weet eigenlijk niet of deze nog bij iedereen op tafel staat, 's middags voor het warm houden van een lekker potje thee. 

Theemuts, nog met de hand geverfd

Afgelopen najaar kwam ik in aanraking met het zeefdrukken op textiel. Ik volgde een weekeind-workshop bij Minke de Groot in het Grafisch Museum in Groningen. Ik was meteen verkocht en zag direct oneindig veel nieuwe mogelijkheden met bedrukt vilt. De verven die we daar gebruikten, deden mij weer aan mijn studententijd denken. In Wageningen tussen het leren door, heb ik met dezelfde verfstoffen de hele familie van dit soort theemutsen voorzien. Gewoon omdat ik altijd wat met mijn handen moet doen en toevallig dol ben op Noorse hutjes. Eenmaal alle materialen in huis, ben ik er direct weer eentje gaan maken.

En inmiddels zijn de volgende al in wording. De basis van het hutje staat op mijn zeefraam. Het huisje is in alle kleuren te maken. De gevels worden gedrukt met een transparante verf.  De details breng ik met de hand aan. De panelen worden op zelfgemaakt vilt genaaid. Het dak is van bergschaap en op maat gevilt.
In mijn enthousiasme heb ik het huisje al opgenomen in mijn programma voor het voorjaar. Het programma staat onder januari. Dus mocht je zin hebben......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten