VILTWERKPLAATS GIETEN


Een plek waar gespeeld wordt met wol en andere vezels, met kleuren en met texturen. Textiel als ambacht, als kunst en als verbinder. Viltwerkplaats van Jannetje Kolijn.

Voor cursussen en workshops, zie het programma.

woensdag 26 maart 2014

breiend door de sneeuw

Elk jaar als hier de lente begint en het nog volop winter is in het hoge noorden, ga ik op skitocht samen met een stoere vriendin. Naast textiel mijn andere grote passie.


Met mijn rugzak op en ski's onder trek ik dan door een eindeloze witte wereld van hutje naar hutje door Noorwegen en af en toe Zweden. Niets is mooier dan dat: De eenzaamheid, het harde werken door de sneeuw en 's avonds warm bij de houtkachel in een hutje afgelegen van alles, moe en voldaan.


In mijn rugzak zitten allemaal lichte dingen die nodig zijn om te overleven. Zo heb ik een sneeuwschep voor een sneeuwhol in nood (nog nooit nodig geweest), een donsjas voor de pauzes en de eerste uren in een koude hut, 3 paar mutsen en even zo veel wanten, sneeuwbril, heel veel mueslireepjes en een breiwerkje. Daar bij die kachel en het kaarslicht breien de stoere vriendin en ik dan samen. Ondertussen luisteren we naar de verhalen van de anderen of kletsen zelf.Het breiwerkje zoek ik elk jaar met alle zorgvuldigheid uit. Even voor vertrek speur ik in de breiwinkel naar de bollen met de meeste looplengte per gram. Dit keer heb ik allemaal kleine klosjes gewikkeld bij Knitted Knots in Rolde. Met 10 kleine bolletjes in verschillende kleuren heb ik elke avond een stukje gebreid aan de Ogiku-muts van Sarah Mombert (patroon op Ravelry.com).


Terug in het vliegtuig van Trondheim naar Schiphol kon ik de steken afhechten (tip: de bamboe rondbreipen kan zonder piepen in de handbagage!). Eenmaal thuis heb ik het mutsje nog een klein beetje aangevilt. Zie hier het resultaat!


Voor de volgende tocht ligt mijn muts al klaar!

3 opmerkingen:

 1. Hartstikke mooie muts! Volgende keer naar het Hoge Noorden dus vier mutsen op?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, ik heb al veel Ogiku's gezien maar vind deze kleurencombi heel mooi!
  Groetjes Jannie / wolnuts

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Ze zijn zo leuk om te breien. Muts 2 staat al weer op de pennen.

   Verwijderen