VILTWERKPLAATS GIETEN


Een plek waar gespeeld wordt met wol en andere vezels, met kleuren en met texturen. Textiel als ambacht, als kunst en als verbinder. Viltwerkplaats van Jannetje Kolijn.

Voor cursussen en workshops, zie het programma.

zondag 29 juni 2014

Juni - oogstmaand

Voor mij is juni de oogstmaand. Klinkt misschien raar, maar houd je van wol, dan moet je er nu bij zijn. Voor alle andere zaken kun je gerust wachten tot augustus. Afgelopen weken was ik druk aan het hamsteren.  Een hele baal verse Drentsheide vachten met enorm lange lokken hier en een ander vachtje daar. Ik heb inmiddels zo mijn adresjes.
.

Met veel geluk liep ik tegen een hele zak bruinige Gotlandpelsvachten aan die stijf staan van het vuil. Stiekem heb ik al snel een klein plukje van de vacht gewassen en geniet al even van de schoonheid van deze vachten. Zilver grijze glanzende wol, prachtig!


Elke vacht kijk ik even na en stop ze zorgvuldig in zakken.
Voor de zekerheid een mottenballetje er in en daarna parkeer ik ze op de zolder boven de werkplaats.

Daar staan ze nu: 27 verse heideschaapjes en 8 Gotlandpelsvachten, 3 Kerry Hill en een mooie bruine Zwart Bles, klaar voor de herfst. Maar eerst ga ik genieten van een heerlijke zomer……Fijne zomer en het viltprogramma voor het najaar komt eind augustus op deze blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten