VILTWERKPLAATS GIETEN


Een plek waar gespeeld wordt met wol en andere vezels, met kleuren en met texturen. Textiel als ambacht, als kunst en als verbinder. Viltwerkplaats van Jannetje Kolijn.

Voor cursussen en workshops, zie het programma.

woensdag 27 augustus 2014

Programma najaar 2014


Hieronder tref je de nieuwe workshops aan voor het najaar.

Vachtvilten
Vast onderdeel van mijn programma is het vachtvilten.
Van de ongewassen, ruige vacht van het Drents heideschaap, eventueel gemengd met zijde en andere wolsoorten, maak je een mooie vervilte vacht voor op de bank, in de stoel of op de grond. Desgewenst verf je de vacht op kleur.
-           Zaterdag 4 oktober van 10 tot 15:30
Kosten: € 50 inclusief lunch en materialen


Theemutsen  –  dit voorjaar groot succes!
Lang geleden maakte ik Scandinavische huisjes als theemuts door stof te beschilderen en er een warm huisje van te naaien. Nu ik de textielverf en het drukken van stoffen heb herontdekt, is dit huisje, gecombineerd met vilt, weer helemaal actueel. Met de zeefdruk maken we de basis van het huis, die we vervolgens verder ‘afverven’. Het huisje verstevigen we me met zelfgemaakt vilt. Na een dag hard werken ga je met je eigen Noorse hutje voor de theepot naar huis. Vergeet je eigen theepot niet mee te nemen voor de maat!
-           Zaterdag 25 oktober van 10 tot 15:30 uur
Kosten: € 50 inclusief lunch en materialen


Kussen, poef of ingepakte kruk
Deze dag staat in het teken van woonvilt. We toveren een eenvoudig Ikea krukje om tot een wollige poef of maken kussens van allerlei materialen: ruige vachten, felle kleuren of motief van naaldvilt. Eventueel combineren we het vilt met drukmotieven in textielverf.
Het resultaat is altijd verrassend!
-           Zaterdag 22 november van 10 tot 15:30
Kosten: € 60,00 inclusief lunch, materialen en kruk


Wollen huisjes voor in de kerstboom
Kom een ochtend of avond kleine wollen huisjes prikken voor in de kerstboom. Het is verslavend: heb je er eentje dan wil je meer. Maar dat is geen probleem, na afloop neem je gewoon nog wat materiaal mee om thuis verder te gaan.
-           woensdag 10 december van 10 tot 12:30 uur
-           donderdag 11 december van 19:30 tot 22:00 uur
Kosten: € 20 inclusief materialen
  


Speciaal voor de kinderen

Kinderwerkplaats Handpop van vilt
Deze middag zijn kinderen vanaf 7 jaar welkom om een handpop te maken van vilt, bijvoorbeeld je lievelingsdier of een gek mannetje. Wees gerust, we gebruiken geen draad en naald maar lekker losse wol, water en zeep.
-           Woensdagmiddag 26 november van 14:00 tot 15:30
Kosten: € 7,00 inclusief materialen en drinken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten