VILTWERKPLAATS GIETEN


Een plek waar gespeeld wordt met wol en andere vezels, met kleuren en met texturen. Textiel als ambacht, als kunst en als verbinder. Viltwerkplaats van Jannetje Kolijn.

Voor cursussen en workshops, zie het programma.

zondag 12 oktober 2014

De rozen van mijn zomer

Precies op het moment dat de herfst zich dan toch echt aandient, sluit ik de  zomer af door de laatste steek aan mijn rozensjaal te breien.
Een dag voor de vakantie heb ik het  patroon en het garen in Rolde bij Knitted Knots gekocht, aangevuld met restjes Tvinni garn wat ik nog had van andere projecten.
De eerste steken breide ik net over de grens. Al breiend reden we naar het noorden, Op de boot in de zon op het dek en elke ochtend even voor de tent als de rest van de familie nog sliep zat ik even lekker met mijn breitje. Gestaag groeide het aantal roosjes en werd de lap steeds groter en vond ik steeds meer rust.
Drie weken verder, na een prachtige tocht door Noorwegen, breide ik het laatste roosje op het parkeerterrein bij de boot op weg naar huis. Thuis heb ik tussen alles door de randen nog afgemaakt.

En nu is de sjaal af, mijn fantastische zomerproject is ten einde. Blij met het resultaat en de gedachte aan de mooie plekken waar ik deze zomer zo heerlijk zat te breien.
De volgende dag heb ik de sjaal aan mijn moeder voor haar verjaardag gegeven zodat zij er nu van kan genieten.


1 opmerking:

  1. Hij is echt prachtig, Jannetje! Wat een geduld heb jij!
    Groetjes, Kyra

    BeantwoordenVerwijderen