VILTWERKPLAATS GIETEN


Een plek waar gespeeld wordt met wol en andere vezels, met kleuren en met texturen. Textiel als ambacht, als kunst en als verbinder. Viltwerkplaats van Jannetje Kolijn.

Voor cursussen en workshops, zie het programma.

zondag 1 februari 2015

Programma voorjaar 2015


Hieronder tref je het programma voor het komend voorjaar aan.
 
Vachtvilten
Vast onderdeel van mijn programma is het vachtvilten.
Van de ongewassen, ruige vacht van het Drents heideschaap, eventueel gemengd met zijde en andere wolsoorten, maak je een mooie vervilte vacht voor op de bank, in de stoel of op de grond. Desgewenst verf je de vacht op kleur.
-           Zaterdag 14 maart van 10 tot 15:30 uur
  Kosten: € 50 inclusief lunch en materialen
  
Paaskippetjes met lange poten
Speciaal voor Pasen maken we deze grappige kippetjes met lange poten. Een gezellig klusje en waarbij je met een beetje doorwerken de hele familie een warm eitje bij het paasontbijt bezorgt. 
-           Woensdag 1 april van 10 tot 12:30 uur
  Kosten € 17,50 inclusief koffie en materialen
  
Doosjes van vilt
Met het weer opstarten van de werkplaats deze winter na een verdrietige periode werd ik weer gegrepen door mijn vilten doosjes: de troostdoosjes. Op mijn blog heb ik er meer over verteld. Het maken van vilt en de stof vormen tot doosjes of holle vormen is heerlijk om te doen. We maken eerst vilt en laten dan de vormen met je handen ontstaan door vouwen. De doosjes verstevigen we door verbindingen aan te brengen met bijvoorbeeld draad, naalden of takjes.
-           Zaterdag 25 april van 10 tot 15:30 uur
  Kosten: € 50 inclusief lunch en materialen
  
Voorjaarsbloemen
Deze ochtend gaan we bloemen van vilt maken. Een gezellig en licht viltwerkje met veel kleur.
-       Woensdag 27 mei van 10 tot 12:30 uur
Kosten € 17,50 inclusief koffie en materialen
  
Zeefdrukken op stof en zelfgemaakt vilt
Deze dag gaan we zeefdrukken op stof en zelfgemaakt vilt. De vormen zijn eenvoudig en we drukken ze als monoprint. Dit houdt in dat je een mal maakt uit papier die we onder het zeefdrukraam leggen. Per mal zijn enkele drukken te maken. Op deze dag kun je de beginselen van het drukken leren en stof of vilt bedrukken voor een project zoals een tas of kussen. Het vilt maak je deze dag desgewenst nog zelf.
-           Zaterdag 13 juni van 10 tot 15:30 uur
  Kosten: € 50 inclusief lunch en materialen


Speciaal voor de kinderen

Kinderwerkplaats Handpop van vilt
Deze middag zijn kinderen vanaf 7 jaar welkom om een handpop te maken van vilt, bijvoorbeeld je lievelingsdier of een gek mannetje. Wees gerust, we gebruiken geen draad en naald maar lekker losse wol, water en zeep.
-           Woensdagmiddag 20 mei van 14:00 tot 15:30 uur
  Kosten: € 7,00 inclusief materialen en drinken


Naast bovengenoemde workshops, geef ik ook workshops op aanvraag voor bijvoorbeeld een groep vrienden of een vrijgezellenfeest (minimaal 3 personen).

Verder kun je bij mij terecht voor kinderfeestjes met de leeftijd vanaf 6 jaar. Heb je hier belangstelling voor, mail me dan stuur ik je een programma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten