VILTWERKPLAATS GIETEN


Een plek waar gespeeld wordt met wol en andere vezels, met kleuren en met texturen. Textiel als ambacht, als kunst en als verbinder. Viltwerkplaats van Jannetje Kolijn.

Voor cursussen en workshops, zie het programma.

zaterdag 30 mei 2015

117.525 steken

Met moeite kon ik me vorige week vrijdag lostrekken van mijn laatste project: de grote groene puntsjaal. Maar af en toe moet er ook gesport worden. Een mooie avond, de zon schijnt en dus tijd voor een ritje op de skeelers naar Rolde. Bordje aantikken, slokje water en weer terug.


Klinkt ontspannen maar de hele rit heb ik me suf zitten rekenen. Ken je dat? Ik heb daar wel vaker last van. Ik reken tijdens het fietsen alle data door, ben verzot om mijn km-tellertje. Met wandelen idem dito. Ik loop het liefst met GPS. Niet dat ik bang ben om te verdwalen maar voor de hoogtemeters, de afstand, de gemiddelden. Pauzes sla ik soms over omdat dat te veel schade aanbrengt aan de tussenstanden.

Maar goed, daar ging ik dus. Het patroon begon met 3 steken, eindigde met 570. Het is een driehoek met gelijke zijden. En dan nog randjes, zijn ook nog eens dubbel gevouwen. Druk sommend stond ik zo voor het bordje Rolde. Slokje water en hup weer terug.
Het aantal steken duizelen me door het hoofd, maar eenmaal weer thuis voel ik me helemaal voldaan. Reken nog even na voor de zekerheid. En ja hoor, ik kom op 117.525 steken! Dat is niet mis. Even voel ik drang om ook andere breiwerken door te rekenen.
Een week later is de sjaal af en wat blijkt: precies 411 gram. En daar ging ik weer…..... drieduizendste gram voor één steekje! Had jij dat gedacht?


1 opmerking:

  1. Nee, dat had ik niet gedacht. Ook niet dat rennen zoveel voeten in de aarde zou hebben. Ik begin er gewoon niet aan (het rennen) en lees al deze zinvolle informatie liever gezellig met een pot thee en chocola binnen handbereik op jouw leuke blog.

    BeantwoordenVerwijderen